ქიმიის ტერმინთა განმარტებითი ლექსიკონი
- ინგლისურ-ქართული
 - ქართულ-ინგლისური
 - ლექსიკონის შესახებ
 - გამოხმაურება
 

| dextrins | დექსტრინები | 
| Poly-α-D-glucosides of intermediate chain length derived from starch components (amylopectins) by the action of amylases (starch hydrolysing enzymes). | ჯაჭვის საშუალო სიგრძის მქონე პოლი-α-D-გლუკოზიდები, რომლებიც მიიღება სახამებლის კომპონენტებისგან (ამილოპექტინები) ამილაზების (სახამებლის ჰიდროლიზური ფერმენტები) მოქმედების შედეგად. | 
| See also: dextrans | | ასევე იხილეთ: დექსტრანები | | 
| Source | წყარო:  PAC, 1995, 67, 1307 (Glossary of class names of organic compounds and reactivity intermediates based on structure (IUPAC Recommendations 1995)) on page 1331  | 
		|

	


 
